Onderhoudsfiche EPOXY | POLYURETHAAN| BETONLOOK GIETVLOER

NA PLAATSING

U kunt de vloer niet direct reinigen met water. Het duurt ongeveer twee weken vooraleer de vloer grondig schoon gemaakt kan worden met water en een neutraal schoonmaakmiddel. Ook wanneer u in de eerste weken bijvoorbeeld een koffie kopje of iets dergelijks op uw vloer zet en u krijgt een kring NIET SCHOONMAKEN, hier bedoelen we mee: ga niet vegen maar gewoon afdeppen en u zult zien dat de vlek verdwijnt.

Het onderhouden van een epoxyvloer is minimaal. Schuren met borstel en zeep is verleden tijd! 1 of 2 x stofzuigen (of swiffen)/week is voldoende. Het mag wel met een vochtige dweil opgefrist worden. Koffie,limonade, wijn, vet en andere vlekken kunnen als u deze meteen behandelt, gemakkelijk worden verwijderd. Met een goed absorberende doek de natte plek deppen. Bij een hardnekkige vlek kan u eventueel een sopje gebruiken. U kunt kleine vlekken evengoed reinigen met een vochtig doekje.

DROGE REINIGING GIETVLOER

Droge reiniging is vooral bedoeld om het ergste vuil en stof te verwijderen. Droog reinigen kan door middel van het gebruik van een stofzuiger of een swiffer. Door het gladde naadloze oppervlak blijft er geen vuil achter. Bij aanschaf van een swiffer kunt u kiezen uit verschillende maten, de keuze voor de juiste maat is afhankelijk van de te reinigen ruimte. Maak bij het reinigen met de stofzuiger gebruik van een parketborstel, deze zijn in verhouding met de ‘gewone’ stofzuiger zachter.

VOCHTIGE REINIGING GIETVLOER

Vochtige reiniging is bedoeld om de gietvloer of coating grondig te reinigen en een vette laag op gietvloer tevoorkomen. Vochtig reinigen door middel van water is in de regel voldoende. Gebruik koud of lauw water,  heet water laat kalkafslag na. Het gebruik van schoonmaak- of reinigingsmiddelen is niet noodzakelijk.

Wanneer u toch schoonmaakmiddelen gebruikt, gebruik dan absoluut geen schoonmaakmiddel met zeep of een schurende werking. Let er wel op dat schoonmaakmiddelen een vette laag kunnen achterlaten.

Wij hebben speciale gietvloerreiniger in in aanbod. Een vlakmopsysteem is ook bij ons verkrijgbaar (model ter test in de showroom). Voor het reinigen van de gietvloer en coating in zeer grote ruimtes kunt u gebruik maken van een boen- of schrobmachine. Uiterst belangrijk is hierbij het gebruik van een witte pad onder de machine,andere pads zouden een schadelijke werking kunnen hebben op de gietvloer.

SCHOENSTREPEN

Streepvorming door schoenen zijn gemakkelijk te verwijderen in de 48 uur. Niet laten afdrogen. In de regel is het afvegen met een doek voldoende. Wanneer een schoenstreep langere tijd op de gietvloer zit, kan een schoenstreep iets indrogen.

Deze vlekken zijn wat hardnekkiger en kunt u het beste verwijderen met een gietvloerreiniger.

ADVIEZEN

Voorzie uw meubels van goede viltjes, zodat ze bij verschuiven geen krassen in de vloer kunnen

veroorzaken. Zware objecten optillen en niet verschuiven. Door het gewicht kunnen ze alsnog (ook met viltjes) sporen achterlaten in de toplaag en coating. Sleep niet met ijzer/metaal over de vloer.

Een gietvloer of coating met een matte afwerklaag blijft het langst mooi. Plaats een schoonloopmat, u bent dan het ergste vuil en vocht kwijt.

Voeg geen of weinig gietvloerreiniger aan het water toe.

 

Houdt uw gietvloer en coating zoveel mogelijk vrij van:

  • Plastic met kleurstoffen
  • Rubber (onder geluidsboxen, kinderwagens, televisie, fietsen, etc. )
  • Metaal en roest
  • Inkt en haarverfproducten
  • Verf
  • Plakband en lijm
  • Vocht in combinatie met afvalstoffen van planten, riet, etc.
  • Chemische zuren ( zoals chloor, olie, etc. ).

De Adec Designfloors gietvloer is handwerk. Adec Designfloors vloer streeft ten allen tijde naar de hoogste kwaliteit. Ondanks dat kunnen er haartjes, vuiltjes, krasjes, bultjes in de vloer aanwezig zijn.