POLYURETHAAN GIETVLOEREN

POLYURETHAAN VLOER

Polyurethaan vloer strak, comfort, warm. Een polyurethaan gietvloer is om die reden ideaal voor een woning of een kantoor. Een naadloos PU gietvloer wordt gegoten aangebracht bij deze krijg je een naadloos strakke vloer en is perfect toepasselijk in eenieder interieur. Polyurethaan gietvloer is zachter en flexibeler dan de epoxy gietvloer, door de flexibiliteit van de vloer voelt het aangenaam en comfortabel aan onder de voeten.

Een gietvloer wordt laagsgewijs aangebracht, iedere laag heeft zijn eigen kenmerkende eigenschappen. De grondlaag zorgt ervoor dat de vloer optimaal kan hechten aan de ondergrond. De achtereenvolgende lagen zorgen voor elasticiteit, stevigheid. Voor een mooi resultaat wordt een gietvloer op een stabiele en vochtvrije  ondergrond aangebracht. Indien uw huidige vloer zich in een slechte staat bevindt, voeren wij voorbereidende werkzaamheden uit om de gietvloer op een strakke ondergrond aan te brengen. Ondergronden zoals tegelvloer, betonvloer, chapevloer, OSB – platen houtenvloer.

Polyurethaan vloer Gent By Adec Designfloors
Pu gietvloer Gent Oost-Vlaanderen
Polyurethaan vloer woning Oost-Vlaanderen

Voordelen polyurethaan vloer :

Het comfort en het esthetische aspect van een polyurethaan gietvloer zijn duidelijk de voordelen ten opzichte van een epoxy gietvloer. Vergeet ook niet praktische voordelen zoals een eenvoudig onderhoud, maar ook het feit dat dit soort vloer geschikt is voor mensen die last hebben van een huisstofmijt allergie, Polyurethaan vloeren werken geluiddempend.

De vloer kan bovendien gecombineerd worden met vloerverwarming. Een PU gietvloer is vloeistofdicht, het grote voordeel hieraan is dat het grote onderhoud achterwege kan blijven ! De andere voordelen zijn dat de PU gietvloer kleurvast en UV-stabiel is.

Polyurethaan vloeren zijn elastischer dan epoxyvloeren waardoor deze scheuroverbruggend zijn. Dit betekend dat haarscheurtjes minder snel zullen voorkomen omdat de gietvloer dankzij de elasticiteit iets meer mee kan bewegen met de ondergrond waarop deze geplaatst is. Om die reden is krasvorming ook kleiner.

Gietvloeren zijn krasbestendig, maar niet krasvast  hiermee bedoelen we:

Pu – vloeren zijn krasbestendig, maar nooit 100% krasvast. De lagen en afwerkingen van gietvloeren zijn flexibel, maar kunnen niet alle krassen voorkomen.

Gietvloer plaatser Gent
Pu gietvloer Gent Oost-Vlaanderen
Pu gietvloer plaatser Oost-Vlaanderen
Polyurethaan gietvloer schoolgebouw

Nadelen polyurethaan vloer :

Op een correcte en vakkundige manier laten plaatsen is belangrijk, ondergrond moet vast en droog zijn. Het ‘gieten’ neemt veel tijd in beslag (vier tot vijf dagen). De vloer blijft ondanks de sterke toplaag gevoelig voor krassen. Het verwijderen van een gietvloer is geen peulenschil. Wil je later een andere vloer, dan is de kans groot dat je de chape zal beschadigen. Het verwijderen is niet helemaal nodig in principe, je kan dit ook op de vloer zelf laten plaatsen, door te schuren en dan de gewenste vloer er op te betegelen.

Voordelen en kenmerken van polyurethaan gietvloer :

 • Naadloos

 • Milieuvriendelijk

 • Geluiddempend

 • Stijlvol

 • Comfortabel

 • Ruime kleurenkeuze (RAL, Sikkens en NCS)

 • Kleurecht

 • Duurzaam

 • Scheuroverbruggend

 • Voelt niet koud aan de voeten, neemt de warmte op van de omgeving

 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming

 • Slijtvast

 • Goed chemicaliënbestand

 • Stofvrij

 • Onderhoudsvriendelijk

 • Flexibel / elastisch

De vloer kan voorzien worden van elke kleur binnen het RAL, SIKKENS en NCS-gamma. De afwerking kan gebeuren in een matte of satijn uitvoering.

Prijs polyurethaan vloer :

Vloeren van polyurethaan giethars hebben een verschillende prijs. Dit houdt in dat de PU vloeren prijzen gebaseerd worden op de klasse van de PU vloer en de hoeveelheid vierkante meters. Hoe meer vierkante meters, hoe lager de PU vloer prijs wordt. Een polyurethaan vloer prijs kan niet van tevoren vastgesteld worden doordat elke prijsbepaling situatie- en klantgebonden is.

Onderhoud polyurethaan gietvloer :

Er mag geen agressieve allesreiniger gebruikt worden, bleekmiddelen/chloor zoveel mogelijk te vermijden. Deze kunnen plekken veroorzaken in de toplaag. Het dagelijkse routine is stofzuigen met een parketborstel van de vloer of met een zachte swiffer, dit is om zoveel mogelijk vuil te vermijden zoals zand of kleine steentjes. Deze hebben een schurende werking en kan hierdoor voor een snellere slijtage zorgen. Voor een grondige reiniging na het stofzuigen de vloer eens te dweilen met een kleine dosis allesreiniger en te verdunnen met lauw water. Hoewel het voor de hand ligt, is het verschuiven van zware meubels op de vloer niet aan te raden. Probeer meubels altijd op te tillen en gebruik vilt onder de poten, zodat er geen krassen en/of deuken ontstaan, het is verstandig om een vloermat bij de deur te leggen. Zo voorkomt u dat steentjes en zand in het profiel van uw schoenen krassen veroorzaken op de geplaatste gietvloer.