Meer informatie over onze Privacy Policy kan u hier terugvinden.
Ontdek alles over betonherstelling
We worden omringd door beton. Het is zo vanzelfsprekend dat we er niet bij stilstaan dat het onderhouden moet worden. Beschadigd beton is echter geen lachertje, het kan zelfs de veiligheid van de gebruikers of toevallige voorbijgangers in gevaar brengen. De jarenlange spanningen en belasting beïnvloedt het materiaal. Het wordt aangetast door corrosie, structurele schade, waterinfiltratie, seismische activiteit enzovoort.
Bij industriële sites is de heftruck vaak de boosdoener. Deze zorgt voor zware belasting op de ondergrond. Hierdoor ontstaan er barsten. Dat is nefast voor de efficiëntie en veiligheid van de werkplaats. De heftrucks worden gehinderd tijdens het verplaatsen. Ook voor arbeiders is een beschadigde vloer gevaarlijk. Het risico om met je voet ergens achter te blijven haken en struikelen, is hoger. Voorkom werkongevallen door de grond zo snel mogelijk te laten herstellen. Bovendien kan er zo weer optimaal gewerkt worden.
Betonschade thuis of op de werkplaats? Wacht dus niet te lang.
De eerste stap naar genezing is de juiste diagnose. Dat geldt ook zo voor beton. Het stellen van de oorzaak van het probleem is bijzonder belangrijk. Alleen zo weet je welke mogelijke oplossingen er zijn. Is de schade mechanisch (impact, overbelasting, trilling, beweging) dan wel chemisch (alkali-aggregaat reactie, biologische werking) of fysisch (thermisch, krimp, slijtage) van aard?
Wij beschikken over de nodige kennis en ervaring om een juiste diagnose te stellen. Onze vakmannen laten hun deskundig oog over de beschadigingen gaan. Ze scannen de ondergrond. Vervolgens bieden ze eerlijk advies en vertellen je welke opties er zijn. Dit is volledig vrijblijvend. Indien gewenst gaan we over tot actie.
Voor veilige en vakkundige betonherstellingen ben je bij ons aan het juiste adres.
Betonherstellingen, hoe gaat dat in de praktijk in zijn werk? We vertellen het kort.
Om te beginnen gaan onze vakmannen de situatie inschatten. Ze scannen de ondergrond en analyseren de betonschade. Op basis daarvan geven ze hun deskundig en eerlijk advies. Vervolgens gaan we over tot actie. De vloer wordt stevig gepoetst. De gaten, scheuren en barsten worden opgevuld met epoxymortel. Indien nodig wordt de scheur verder uitgebeiteld. Zo kan de mortel beter hechten. Omdat beton makkelijk vlekken absorbeert, is het beter om het bijgewerkte stuk vloer af te dichten. We raden een waterdichte beschermende coating aan.
We bieden twee opties aan:
- We vullen de scheuren met een substantie die na 20 minuten uitgehard is. Na een uur kan je de vloer opnieuw belasten.
- We vullen de scheuren met een substantie die meer tijd nodig heeft om uit te harden. In dit geval kan je de vloer opnieuw belasten na 24 uur. Deze optie is goedkoper.
We lossen het probleem altijd binnen de 24 uur op.
Een betonvloer is robuust maar de toplaag is evenzeer aan slijtage onderhevig. We raden je aan de vloer goed te onderhouden. Zo voorkom je beschadiging.
Je kan de betonvloer dagelijks reinigen. Gebruik hier geen agressieve schoonmaakmiddelen voor. Ga liever aan de slag met een PH-neutrale zeep en een zachte spons. Synthetische alkalische schoonmaakmiddelen vermijd je best. Deze kunnen kleurschakeringen veroorzaken. Zie je dat er na het poetsen een kalklaagje van het water achterblijft? Schuur de vloer dan lichtjes met een sponsje.
Een beschermende coating kan toekomstige slijtage vermijden en schade. Het zorgt ervoor dat eventuele zuren niet in de grond trekken. Vuil wordt afgestoten en zware belastingen beter opgevangen. Bovendien is deze laag waterbestendig. Wij kunnen een beschermende laag voor jou aanbrengen. Het geeft het beton een diepe, donkere glans. Doffe plekken krijgen zo een nieuw
Download

